13. Parkinsoniáda - sportovní hry pro nemocné Parkinsonovou nemocí

                                                                                        V Dubňanech 23.1. 2023 

Jan Škrkal, předseda spolku Parkinson Slovácko z.s 

 Předává informaci o konání  13. Parkinsoniády na území Holandska v městě Eindhoven.

    Aby nedošlo k mýlkám a zmatkům s organizaci 13. Parkinsoniády dohodl se spolek Parkinson Slovácko s Holandskou organizací parkinsoniků, že 13. Parkinsoniáda se uspořádá Eindhovenu.  Není v tom nic proti  ničemu, protože projekt s rozšířením Parkinsoniády počítal. V dalších letech budou následovat i jiné evropské organizace, které chtějí mít také pocit z práce a zábavy a také činnosti, která by pomohla alespoň zpomalit progresy  Parkinsonovy nemoci. Ustoupil jsem ze své původní, trochu strohé formy, organizování Parkinsoniády a necháváme na schopnostech a zájmu dalších organizátorů z jiných zemí. 

  V modrém linku se vám otevře krásně zpracovaný web s podrobnými informacemi. Je zpracován ve všech jazycích účastníků Parkinsoniády.  

Webové stránky https://www.theparkinsongames.com/APP 

Parkinsonikům, které zaujala sportovně společenská akce 13.Parkinsoniáda od spolku parkinsoniků ze Slovácka a Holandských parkinsoniků 

Milí přátelé parkinsonici z České republiky, Součástí projektu Parkinsoniáda  bylo rozšíření projektu  nejen v Česku, ale i dle možností i v dalších zemích Evropy.  Proto  Holandsko a také proto, že už 12. Parkinsoniáda nadchla parkinsoniky z 10 zemí.  

Přeposíláme vám zprávu o konání 13. Parkinsoniády v Nizozemském Eindhovenu.   

Informace a dotaz pořadatele  13. Parkinsoniády:     

Do tohoto krásného nového roku Vám přeji především pevné zdraví a hodně štěstí. 

Doufám, že se máte všichni dobře? 

Tady je vše v pořádku. Jsme zaneprázdněni organizací The Parkinson Games 2023. Obrovská práce, ale znovu jsme to zvládli a otevřeli jsme registrace. 

Za tímto účelem jsme vytvořili nový web a pěknou APP pro registraci, platby a komunikaci 

Webové stránky https://www.theparkinsongames.com/APP (najdete i na webu)  

Na webových stránkách naleznete také tiskové středisko pod „Kontakt“, které je plné mnoha užitečných dokumentů. 

FAQ (také na webu) 

Letáky, plakáty a hotové články budou brzy k dispozici prostřednictvím tohoto tiskového střediska. 

Tento dokument máme také v němčině, francouzštině a italštině. V případě potřeby jej naleznete na webových stránkách v části „Kontakt“. 

Nabídka • Fantastický vícedenní zážitek: účast na olympijských hrách pro lidi s Parkinsonovou nemocí • Široký výběr (22 sportů!) rekreačních i závodních sportů • Slavnostní zahájení a ukončení • Přednáška prof. dr. Bas Bloem o Parkinsonovi a sportu • Workshopy jako Jóga, Mindfulness, TaiChi, Tanec, Zpěv • Informační trh o tématech souvisejících s Parkinsonovou chorobou • Oběd 24. a 25. června je v ceně • V ceně je zahrnuta večeře 23. a 24. června • V ceně je 6 nápojů • Skvělé polo tričko TheParkinsonGames 2023 • Přeprava mezi lokalitami v areálu TPG Sport Campus • Sleva 50 EUR pro rychlé předplatitele (do 1. února 2023) Registrační poplatek za kategorii • Účastník s Parkinsonovou „konkurenční“ cenou 299 EUR (249 EUR při registraci do 1. února 2023) o Účastnit se soutěžních sportů o Zápasy naplánované organizací o Vždy přítomen rozhodčí o Medaile pro vítěze o Maximální počet účastníků (plný = plný) o Osobní soutěžní program znám nejpozději do konce dubna o Možnost doplňkového rekreačního sportování (bude plánováno v rezervačním systému dle potřeby od poloviny května) • Účastník s Parkinsonovým „sportovním“ eurem 229 (179 eur při registraci do 1. února 2023) o Rekreační sporty s ostatními postiženými a neformálními pečovateli/partnery o Naplánujte si v rezervačním systému dle potřeby od poloviny května • Účastnický neformální pečovatel/partner „rekreačně“ 199 EUR (149 EUR při registraci před 1. únorem 2023) o Účastník bez Parkinsonovy choroby, který se chce účastnit rekreačního sportu s účastníkem s Parkinsonovou chorobou nebo jinými neformálními pečovateli/partnery o Naplánujte si v rezervačním systému dle potřeby od začátku června • Ne účastník, ale návštěvník (není nutná registrace) o Návštěvník nevyužívá naší nabídky a našich speciálních zařízení. Návštěvník má přístup pouze k veřejným, volným aktivitám. Takže 300 EUR vstup (jídlo večeře, oběd v ceně), plus doprava do NL + ubytování tzn. Např. letenka Vídeň – Eindhoven 150 EUR 22.6–25.6. + min. EUR 100 ubytování Cca 15 tis. Na osobu 

     Na adresu těch, kteří neznají holandské parkinsoniky musím říci, že Informace pro účastníky mají zpracovány důkladně, dozvíte vše!!!!!!!! .    Prosí nás o  propagaci Parkinsoniády u nás v Česku. Dotaz z Holandska ,,chtěl bych vás poprosit, zda jste ochotni nám i letos pomoci co nejvíce propagovat Parkinsonovy hry“ i ve vaší zemi?“  Naše odpověď zní „rádi pomůžeme“, ještě však musím  dodat.  Pomoc, o které zde hovoříme je podmíněna zdravotním stavem mé osoby Honzy.  Předsedy Jana Škrkala. Pokud se můj zdravotní stav nezlepší, může se stát, že ani já nebudu moci jet na Parkinsoniádu. Nemohu tedy v téhle době nic organizoval, proto se musíte, pokud budete chtít jet o vše se sami postarat.  Děkuji za pochopení   

         Jan Škrkal  mobil: 608 081 553

Text neupraven.